Spring naar inhoud

Aromatherapie

De kracht van de natuur

Hoe werkt het?

Het verband tussen geur en geheugen valt niet te ontkennen. Hoewel de wetenschap geen enkele link bewezen hebben tussen aromatherapie en specifieke fysiologische voordelen, zal de emotie die het ruiken van aangename geuren oproept helpen bij psychosomatische problemen. De geuren roepen emotionele antwoorden op van diep in het limbisch systeem van het brein, waar je geheugen en gevoelens zich verbergen.

Veel oliën hebben lichte gezondheid bevorderende effecten. Sommige oliën hebben een positieve invloed op de huid, zoals lavendelolie, dat helende en kalmerende invloeden heeft.

Voorzorgsmaatregelen

Onze Etherische oliën zijn zo zuiver en geconcentreerd dat je ze, met enige  uitzondering, onverdund op je huid mag smeren.  De etherische oliën kunnen verdund worden met plantaardige olie, om te masseren gebruiken wij daarvoor o.a. biologische rijstolie.  Plantaardige oliën leveren een geurloze basis waarmee je de olie op je huid kunt aanbrengen.

Recepten op maat

Wij kunnen met dit 100 % zuivere product in onze praktijk wel 100 recepten maken voor 300 kwalen precies afgestemd op jou klacht(en), niemand is gelijk dus ook de recepten zijn speciaal op jou afgestemd......…met hele positieve resultaten.

Wat is aromatherapie ?

Aromatherapie is het gebruik van essentiële oliën voor het harmoniseren van de fysieke en mentale gezondheid. De essentiële oliën worden gebruikt om het natuurlijk genezingsproces te versterken. Het is een natuurlijke geneeswijze die berust op de werking van de biochemische moleculen van de essentiële oliën.

Wat is de wetenschappelijke aromatherapie ?

De wetenschappelijke aromatherapie of aromatologie is de studie van de essentiële oliën. Het is een wetenschap die zich baseert op een strikte methodologie en solide wetenschappelijke gegevens, bevestigd door het laboratorium van Pranarôme.

Geschiedenis van de aromatherapie

Aromatherapie is een samenstelling van het woord ‘aroma’ en het woord ‘therapie’.  Aroma betekent ‘geur’ en therapie betekent ‘behandeling’.  Het gebruik van plantenolie omwille van zijn medicinale kwaliteiten is een oude kunst die minstens 6000 jaar oud is.

In de late jaren ’30 van de vorige eeuw doopte de Franse chemicus René-Maurice Gattefosse zijn hand in een emmer pure lavendelolie. De pijn, de gezwollenheid en de roodheid van de hand verdwenen erg snel.

Wat is aromatherapie?

Aromatherapie is een ongevaarlijke therapeutische behandeling of alternatieve geneeswijze die gebruik maakt van vluchtige etherische oliën uit bladeren, fruit, hout, bloemstengels, hars, bloemen, planten en bomen.  Die oliën kunnen een positieve invloed hebben op je emotionele, mentale en fysieke gezondheid.

Die etherische oliën worden gemengd met andere oliën, om zo recepten te maken die verschillende emotionele of fysieke effecten hebben. Wij werken met 100% pure wetenschappelijk onderbouwde etherische oliën van het merk Pranarôme.

Deze heeft de volgende certificeringen voor 100% zuivere en 100% biologishe oliën:

De labels van certificeringen van onze producten :

  • Ecoguarantee : 
             *Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - Gecertificeerd in overeenstemming met de specificaties ECOGARANTIE® (Control Certisys)
  • Biologische Landbouw : 
             *Bestanddeel afkomstig uit de Biologische Landbouw (Control Certisys BE-BIO-01) - BIO betekent : afkomstig van de biologische landbouw (Controle Certisys-BE-BIO-01)