Spring naar inhoud

Familie opstelling

Een bijna magische methode

Een familieopstelling is een mooie methode om erachter te komen of onze overtuigingen van ons zelf zijn, of van iemand anders uit ons systeem. Zo’n opstelling zorgt vaak voor een stukje bewustwording, waardoor we inzichten kunnen krijgen in ons eigen gedrag en dat we gaan zien hoe en waarom wij de dingen doen zoals we ze doen.

Overtuigingen

Vaak geloven we eerder onze overtuigingen dan dat we in ons zelf geloven. Dit komt omdat wij vaak onbewust veel overtuigingen van onze voorouders meedragen.  Zo zou het zo maar kunnen zijn dat  verdriet, schaamte en pijn overgedragen wordt, zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Zonder er ook maar één keer over na te denken nemen wij deze overtuigingen vaak aan als zijnde de waarheid.

Als voorbeeld: Stel dat jij geen idee hebt waarom die vriezer, koelkast en voorraad kast van jouw altijd overvol moet, en er altijd iets te eten moet zijn. Dan zou dit zo  maar eens kunnen zijn dat je ouders de oorlog en/ of de hongerwinter hebben mee gemaakt, dit wordt onbewust aan jouw door je ouders mee gegeven, zonder dat jij het in de gaten hebt.

Onze acties in ons eigen leven worden dan ook sterk beïnvloed door deze overtuigingen waardoor we onbewust vaak in de voetsporen van onze voorouders treden,  dat is natuurlijk prima als we ons hierdoor gelukkig voelen.

Als dat bij jou niet zo is en je ervaart hobbels en hindernissen in je leven waar je last van hebt, dan zou je je kunnen afvragen: klopt het wel wat ik nu denkt?
Is deze gedachte/overtuiging van mij of is dit van iemand anders? Of is deze van een andere generatie in mijn familiesysteem?

Loop jij ook ergens tegen aan?

Mocht jij je nu afvragen waarom sommige dingen lijken tegen te staan of niet willen lukken? Wil je weten waarom jij nou de dingen doet op de manier waarop jij ze doet? Heb je een levensvraag of wellicht een flinke hobbel waar je niet uit komt.

Of je nu alleen bent of binnen een gezin, familie of werk, in elke situatie is dit mogelijk. We houden ons zo vaak in en doen niet wat we graag willen doen! Vraag je je soms ook af waarom jij de dingen doet zoals jij ze doet en niet hetgeen bereikt waar jij zo naar verlangt?

Wil jij een familie opstelling bij jouw thuis met minimaal 8 personen, of een 1 op 1 familie opstelling is ook mogelijk via zoom? , vraag naar de mogelijkheden

Heb je een vraag of wil je jezelf aanmelden dan kan dat via tel/WhatsApp: 06-24775710 of via E-mail:info@prima-inzicht.nl