Spring naar inhoud

Energetische Massage

Wat is een Energetische massage

Een heerlijke massage met diverse technieken, die je weer in rust en balans brengen, de natuur mag zijn gang gaan als jij het toe laat. Omdat er met verschillende technieken gewerkt word voelt het zenuwstelsel dat er weer verbinding gemaakt kan worden.

De veelzijdigheid van deze massage zal je in een diepe rust brengen tussen momenten van slapen en wakker zijn. Doordat wij meerdere technieken gebruiken reageert je lichaam daar beter op dan als je er maar 1 gebruikt.

Herkomst van de energetische massage

Deze energetische massage is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door doctor Randolph Stone. Deze massage is een energetische massage tussen de verschillende polen van het lichaam, wat ervoor zorgt dat de relatie tussen geest, emotie en lichaam wordt hersteld.  Blokkades worden hierdoor opgeheven.

Engelstalige uitleg

.

Integratieve Massage

Deze energetische massage is een vorm van integratieve massage. Integratieve massage is ontspanningsmassage die goed te vergelijken is met de zorg die een moeder aan haar kind geeft. Ze wrijft over de zere plek (intuïtief), wiegt het kind (dynamisch) en legt haar hand op de zere plek (polariteit). Integratieve massage combineert de massagetechnieken tot een vloeiend geheel, afgestemd op jouw behoefte van het moment.

Effect

Deze energetische massage is een techniek die een disbalans, wat kan ontstaan door psychische, emotionele of geestelijke spanningen. Deze uiten zich vaak in het lichaam, deze word weer in balans en ontspanning gebracht.  Daarnaast geeft het een verzachting van pijn en klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nek- en schouderpijn, maagklachten, vermoeidheid, Fibromyalgie.

Als je gemasseerd wordt, word je je meer bewust van wat er zich afspeelt in je lichaam. Je krijgt meer contact met je lichaam en je kan signalen die je krijgt eerder herkennen en leert daarbij stil te staan. Er ontstaat meer contact met je gevoel, je wordt je bewuster van wat zich voordoet in je leven en hoe je ermee omgaat. Het kan ook helpen bij verwerking en geeft een impuls tot verandering. Polariteitsmassage is een aanzet tot bewustwording, het zet je in beweging.
Zie voor in het menu onder Handige links onze andere partners op deze website.

Techniek

Door de polariteitsenergie langs de meridianen te leiden, breng ik de polen met elkaar in verbinding en kan de QI de levensenergie, vrij stromen. Dit doe ik door mijn handen op verschillende reflexpunten van het lichaam te leggen. Vervolgens ga ik de huid en de spieren masseren met een  biologische en huidvriendelijke massage olie. Hierdoor kan de energie tussen de geblokkeerde en slecht verzorgde gebieden weer in balans komen.

Er wordt gebruik gemaakt van drie verschillende soorten aanrakingen, namelijk diepe massage, lichte aanraking zonder druk en niet-lichamelijke aanraking, waarbij de handen op korte afstand van het lichaam worden gehouden. Diepe massage kan geblokkeerde energie losmaken. Lichte aanraking en niet-lichamelijke aanraking polariseert de energie.