Spring naar inhoud

Stoelmassage

Stoelmassage is een drukpuntmassage van hoofd, nek &  schouders en rug. De behandeling wordt uitgevoerd op een speciaal hiervoor ontwikkelde massagestoel. De massage vindt plaats door de kleren heen: u hoeft zich dus niet uit te kleden voor een drukpunt massage. De hele behandeling duurt circa 20 minuten en begint met een kort voorgesprek om eventuele aanpassingen te bespreken.

Wij werken met een Biologische draagolie die voor een extra ontspanning zorgen. Hiervoor hoeft alleen het bovenlichaam aan de achterzijde ontbloot te worden, mocht u toch graag met een olie gemasseerd willen worden.

U heeft dus de keuze uit met en zonder olie.

Waarom stoelmassage?

De specifieke technieken die gebruikt worden tijdens de stoelmassage stimuleren de doorbloeding van het weefsel. Het helpt bij klachten als:

  • stijve nek
  • spanningshoofdpijn
  • tintelende vingers
  • pijnlijke schouders en armen.

Dit werkt zowel preventief als gericht op herstel. De stoelmassage is bijzonder aangenaam om te ondergaan en erg ontspannend. De behandeling wordt afgesloten met een korte activerende tapotage om vervolgens weer fit en alert aan het werk te gaan.

Hoe werkt stoelmassage?

De behandeling stoelmassage begint met ontspanning en sluit af met stimulering.

Ontspanning
Het ontspannende deel begint met drukpunten aan de schedelrand, in de nek en op de schouders. Vervolgens worden de schouders gestrekt en worden armen, handen en vingers behandeld. Ter afsluiting van het ontspannende deel van de behandeling worden drukpunten op de rug behandeld.
Stimulering
In het afsluitende, stimulerende deel van de behandeling worden de rug en de schouders beklopt en wordt de hoofdhuid geprikkeld.